Punksquad
Auto's en Motoren

Auto Peugeot 207

De auto Peugeot 207 behoeft amper nadere introductie. De compacte klasse Franse auto rolde tussen 2006 en 2014 van de band en werd daarna opgevolgd door de Peugeot 208.

Ondankbare taak: het opvolgen van de 206

De Peugeot 207 had de ondankbare taak de 206 op te volgen. Dat bleek de meest verkochte Peugeot aller tijden en zelfs de meest verkochte Franse auto ooit. Toch deed de Peugeot 207 het prima. De auto was in de praktijk ietsje langer dan de succesvolle voorganger en bovendien had de  Peugeot 207 een wielbasis die acht centimeter langer was. De Peugeot 207 deelde het onderstel met de  Citroën C3 overigens en was leverbaar in 3 of 5-deurs uitvoering en als SW of CC.

Stevige concurrentie

De Peugeot 207 bleef kaarsrecht overeind en dat terwijl de concurrentie met de Citroën C3, Opel Corsa, Fiat Punto en Ford Fiesta toch best hevig genoemd mocht worden, en dan vergeten we nog maar even de Volkswagen Polo. Voordeel van de Peugeot 207 was zonder twijfel het brede palet aan uitvoeringen dat van deze auto beschikbaar was. Zo kocht je een 207 XR maar net zo gemakkelijk een X-Line, XT, XS of een Le Mans uitvoering.

Pechhulp zonder duur abonnement

Hoewel Peugeot als zeer betrouwbaar te boek staat, kun je zelfs in een Peugeot te maken krijgen met pech. Pech komt nooit uit en meteen slaat de paniek toe. Je hebt immers geen duur abonnement. Pechhulp Nederland kan echter al lang zonder abonnement, met speciale dank aan de RoadGuards. Krijg je pech? Bel dan de RoadGuards die er vervolgens alles aan doen binnen een half uur bij je te zijn en je probleem te verhelpen. Een abonnement is niet nodig. Je betaalt rechtstreeks aan de monteur en hoeft ook na de pechhulp geen duur abonnement af te sluiten.