Punksquad
Image default
Auto's en Motoren

Is een privé lease auto goedkoop?

De economische recessie is al jaren aan de gang en al lijkt er langzaam weer een stijgende lijn in te zetten, voor veel mensen geldt dat ze nog steeds met flinke financiële uitdagingen te maken hebben. Het leven is nu eenmaal duur en als je een beetje mee wilt doen in de maatschappij, dan is het toch handig als je geld hebt. Voor niets gaat de zon op, maar alle andere dingen kosten nu eenmaal geld. Zelfs een fiets kopen kost geld, met de bus gaan is niet gratis en met de trein reizen is zelfs nog duurder. Het is dan ook erg handig om zelf een auto te hebben.

Nieuwe oplossing zakelijk auto leasen

Maar een auto aanschaffen is ook niet goedkoop. Wil je een beetje een fatsoenlijke auto kopen, dan ben je makkelijk een paar duizend euro kwijt. Maar er is nu gelukkig ook een andere oplossing om zelf een auto te rijden. Een bedrijfsauto leasen is al jaren de normaalste zaak van de wereld, maar gelukkig kan dat nu ook voor particulieren. Dat is in ieder geval een stuk goedkoper dan zelf een nieuwe of tweedehands auto aan te schaffen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en daarvoor kun je lekker auto rijden.

Vaste kosten per maand

Een groot voordeel om als particulier een auto te leasen is dat je precies weet hoe hoog je maandelijkse kosten zijn. Natuurlijk verschilt dat van auto tot auto; een duurdere auto kent ook hogere leasekosten, maar als je een kleinere auto least, dan zijn ook de maandelijkse kosten lager. Zo weet je dus precies hoeveel geld je elke maand kwijt bent om auto te rijden. En dat biedt zekerheid en overzichtelijkheid. Ook handig als je elke maand een budget samen stelt om meer inzicht te krijgen waar je geld aan uit wordt gegeven.

https://www.autoleasecentrale.nl/