Punksquad
Image default
Auto's en Motoren

Auto afstemmen – de motor en de voordelen

Auto afstemmen is de wijziging van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere reeks beoogde prestatiespecificaties van degenen die het aanvankelijk is ontworpen om te vervullen. Meestal is dit puur esthetisch, verbetert het uiterlijk en / of geluidsprofiel van de auto op de een of andere manier. Dit soort modificatie is vaak controversieel omdat er veel claims zijn over welke voordelen en voordelen het proces van de auto-afstemmen naar de auto brengt, en daarom zijn er veel artikelen en video’s die de basisprincipes van autotuning en de voor- en nadelen uitleggen

 

Een aspect van de tuning van de auto die in de loop der jaren is betoogd, is het voordeel van de elektrische starter die de meeste auto’s hebben. Elektrische start kan het brandstofverbruik verbeteren en de versnellingstijden vergroten, maar het nadeel van het hebben van de starter kan nogal serieus zijn, namelijk het risico van een elektrische schok, moet u per ongeluk de auto starten zonder de juiste sleutelhanger. Het nadeel van het hebben van geen ontsteking is dat er een risico bestaat dat de gasbrandstofmix ontsnapt in de omgevingslucht, die bekend staat als igniscope en zeer gevaarlijk kan zijn.

 

Er zijn veel gemeenschappelijke factoren die de prestaties van een auto beïnvloeden, en een van de belangrijkste hiervan is het motorpormelen. De motoren van de motoren is grotendeels afgeleid van het brandstofsysteem. Als het brandstofsysteem niet optimaal werkt, worden de prestaties van de auto negatief beïnvloed. Een andere belangrijke factor die de prestaties beïnvloedt, is de toestand van de verbrandingskamer. Dit is waar het brandstof / luchtmengsel brandt, en is meestal waar de inname van lucht- en brandstofverbranding optreedt. Als de kamer niet correct functioneert, kan het verbrandingsproces niet goed voorkomen en dit resulteert in het verlies van vermogen en de algehele prestaties van de auto.

 

Er zijn veel voordelen van auto-afstemming en een van de belangrijkste voordelen is de voordelen voor het brandstofverbruik. Een auto met hogere compressie en / of meer cilinders heeft een groter brandstofverbruik. Met een hogere compressie en / of een grotere cilinderkopcapaciteit zal het brandstofverbruik van de auto ook verbeteren. Zoals eerder vermeld, heeft de tuning veel voordelen, en een van de belangrijkste voordelen is de voordelen voor brandstofverbruik.

Deze voordelen zijn voornamelijk afgeleid van de afstemming van de motor.

 

Een ander voordeel van autotuning is om de prestaties van de motor te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de auto-afstemming plaatsvindt, moet er een open bougische gaten zijn aan het einde van de noklobben. De reden voor de open gaten is om voldoende hoeveelheid luchtstroom mogelijk te maken om de bougische gaten in te voeren om de brandstof te ontsteken. Wanneer de gaten niet open zijn, of als ze zijn aangesloten op metaal, dan zal er weinig of geen luchtstroom in de bougische gaten zijn en daarom zal de brandstof ontstoken niet voldoende zijn om de motor aan te pakken. Een bougie met een gesloten ontsteking is zeer nuttig bij het afstemmen van de auto.

 

Sommige tuning kan een negatief effect hebben op de prestaties van de motor, dus zorg moet worden genomen bij het afstemmen. De effecten van afstemmen kunnen van invloed zijn op hoe goed de auto rijdt, en de motor kan worden beschadigd als het afstemmen te ver gaat voor het punt van beschadigen van de motor. Er zijn veel verschillende technieken die worden gebruikt bij het afstemmen, waarvan sommige niet veilig zijn. Om schade door afstemming te voorkomen, wordt het aanbevolen om het advies van een auto-monteur te zoeken voordat u probeert uw eigen auto af te stemmen.


Klik hier voor meer informatie Chipperformance