Punksquad
Image default
Bedrijven

Uren bijhouden

De hoeveelheid uren bijhouden als bedrijf is iet verplicht maar heel vaak wel handig. Zo krijg je een mooi overzicht met de tijd die jij hebt besteed aan je werkzaamheden. Deze uren kan je als bedrijf op veel verschillende manieren bijhouden. Je kunt het opschrijven, je kan er een speciale software voor gebruiken of Excel. Wat past het best bij u en wat is het handigst?

Waarom handig?

De uren bijhouden die ik gewerkt heb. Deze uren zijn handig om te weten, omdat je zo vaak meer inzicht krijgt in het verloop van je projecten, offertes en de productiviteit van het bedrijf. Daarnaast krijg je ook een duidelijk overzicht van de hoeveelheid tijd die je besteed aan verschillende opdrachten. Zo kan je zien of je te langzaam werkt, te snel alles af heb of te veel/ te weinig juist in plande. Een urenregistratie kan je dus bij veel zaken helpen.

Registreren van de uren

Moeiteloos uren registreren en heel eenvoudig toepasbaar, wat weinig geld en tijd kost. Dit wil ieder bedrijf wel. Het eenvoudigst is hiervoor een geautomatiseerde software die geregistreerd staat op basis van de personeelsplanning en/of het kloksysteem. Daarbij geven de meeste systemen tegenwoordig ook meteen een duidelijk overzicht weer van de urenregistratie. Denk hierbij niet alleen aan de uren, maar ook aan vergoedingen. Bijvoorbeeld een kilometer- of maaltijdvergoeding.

Daarnaast kost het bedrijven meestal heel veel tijd om ook de overuren bij te houden. Dit is vaak lastig. Met een kloksysteem is het heel handig te verwerken, namelijk als iemand van het personeel met een soort technische sleutel uitklokt stopt de tijd pas van die persoon. Zo kan het systeem meteen zien tot hoelaat die heeft gewerkt en hoeveel overuren deze persoon heeft gemaakt. Het systeem verwerkt dit allemaal automatisch in de urenregistratie van het bedrijf.

https://keeping.nl/urenregistratie