Punksquad
Image default
Bedrijven

Alles over Financial Lease

Wat is Financial Lease?

Voor u als ondernemer is Financial Lease een aantrekkelijke leasevorm. U kunt namelijk een auto of bedrijfswagen aanschaffen, zonder hier een grote investering voor te doen. Bij Financial Lease werkt het zo dat de bank de complete aanschafwaarde van de auto (exclusief btw) financiert en u als ondernemer de auto gedurende de looptijd afbetaalt. Doordat u economisch eigenaar van de auto bent, profiteert u van verschillende fiscale voordelen. Zo kunt u gebruikmaken van rente- en afschrijvingskosten die fiscaal aftrekbaar zijn. Ook kunt u de gefactureerde btw tijdens de aangifte omzetbelasting terugvorderen. 

 

Waarom kiezen voor Financial Lease?

Als ondernemer is het essentieel om grip op uw kapitaal te hebben. Investeren in uw onderneming is noodzakelijk om successen te vergroten, maar hierbij wilt u zoveel mogelijk risico vermijden. Heeft u twijfels over het investeren in een bedrijfsauto of -wagen? Dan biedt Financial Lease de perfecte uitkomst! Voor een vast bedrag per maand rijdt u in uw eigen auto. 

 

Voordelen van Financial Lease

Financial Lease brengt een tal van voordelen met zich mee, denk aan:

  • U bent eigenaar van de bedrijfsauto of -wagen

  • U profiteert van veel fiscale voordelen

  • Geen onnodige servicekosten

  • U heeft invloed op de contractduur en maandelijkse kosten

  • Onbeperkt aanbod aan auto’s

  • Ook mogelijk voor starters

 

Wat is het verschil tussen operationele en financiële lease?

Naast Financial Lease kunt u ook kiezen voor Operational Lease. Maar wat is nu het verschil tussen deze leasevormen? Bij Financial Lease bent u als ondernemer vanaf dag één eigenaar van de auto die u least. Bij Operational Lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij en betaalt u maandelijks een vast bedrag voor het gebruik. Operational Lease kunt u dus vergelijken met huur. 

 

Meer weten over Financial Lease?

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar Financial Lease en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact of klik hier om uw Financial Lease tarief te berekenen.