Punksquad
Image default
Bedrijven

Het A3-plan voor minder papierverspilling

 

Minder papierverspilling past in het denken van het hedendaagse leven. We willen duurzamer leven en minder papier verspillen. Al die papieren die worden uitgeprint voor verslagen, notulen of managementplannen, het is niet altijd nodig. Een oplossing hiervoor is het A3-plan. Het A3-plan is een nieuwe methodiek die ervoor zorgt dat een management plan nu op 1 A3 past.

Voordelen A3-plan

 Het A3-plan is de oplossing voor papierverspilling. Het is een nieuwe methodiek die ervoor zorgt dat u niet steeds meer al die dikke stapels papier moet doornemen. Een plan moet namelijk passen op 1 A3, zoals de naam doet vermoeden. De voordelen hiervan is dat een A3-plan niet alleen zorgt voor minder papierverspilling, maar ook voor meer wendbaarheid in de organisatie. Het is maar 1 A3 en u kunt met een A3-plan een management plan snel en doeltreffend lezen, realiseren en monitoren.

Waarom is het A3 plan effectief?

 Het A3-plan is opgezet voor meer sturing en om binnen een organisatie draagvlak te creëren om een management plan zo optimaal mogelijk uit te voeren. Ook zorgt de A3 methodiek zorgt er uiteindelijk voor er meer sturing is en minder papier. Het plan, 1 papiertje, pakt u er makkelijk bij tijdens een gesprek, hierdoor ontstaat er meer ruimte voor wendbaarheid, draagvlak en voor inhoudelijk betere gesprekken. Deze punten zorgen samen dat de A3 methodiek is ontstaan.

Ook op de vloer, in de operationele sfeer werkt een A3-plan makkelijk. In 1 oogopslag, op 1 papier, ziet u in de stappen van visie tot actie. Hierdoor is een A3-plan niet alleen strategisch goed inzetbaar, maar ook op operationeel niveau. Het A3-plan zorgt daarom niet alleen voor meer focus, mar ook voor minder verspilling van papier. En waarschijnlijk heeft u in het management plan ook vast een doelstelling opgenomen omtrent duurzaamheid. Het A3-plan is dan gelijk een mooi resultaat van deze doelstelling.