Punksquad
Image default
Bedrijven

Deze problemen in je huis? Schakel een loodgieter in

Loodgieten is een oud beroep. Het aantal loodgieters is flink toegenomen sinds het einde van de tweede wereldoorlog. Echter weet niet iedereen wat precies het werkgebied is van een loodgieter. Daarom bespreken we in dit artikel wat de werkzaamheden van een loodgieter zijn en voor welke problemen in huis jij een loodgieter kan inschakelen.

Goot of wc of afvoer verstopt? Help!

Voor elke verstopping in je huis (behalve als je zelf verstopt bent – dan moet je meer vezels eten 😉) kan je een loodgieter inschakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verstopt toilet, een verstopte gootsteen of een andere verstopte leiding. Natuurlijk is het wijsheid om eerst te proberen om zelf te verstopping op te lossen. Bijvoorbeeld met een ontstopper of speciale chemische goedjes van de supermarkt of de bouwmarkt. Kom je er toch niet zelf uit? Schakel een Loodgietersbedrijf in, bijvoorbeeld Loodgietersbedrijf TKF uit Amstelveen. Loodgietersbedrijven beschikken over speciale apparatuur (die bij de bouwmarkt niet te verkrijgen is) om de verstopping alsnog op te lossen!

Een koude douche. Brrrrr!

Waarschijnlijk gebeurt het op een moment dat het nét niet uitkomt. Je hebt haast, wilt nog even snel douchen, maar de douche blijft koud. Of je wilt net een sopje maken om je huis schoon te maken, en de kraan blijft koud. Waarschijnlijk is er sprake van een storing in je cv-ketel. En dit is een kwaaltje waarbij een loodgieter goed kan helpen. Gelukkig zijn veel loodgieters tegenwoordig dag en nacht bereikbaar, zodat dit soort problemen snel opgelost kunnen worden. Naast het verhelpen van storingen helpt een loodgieter je ook graag met het installeren van een nieuwe cv (-ketel) of het periodieke onderhoud ervan, ter verkleining van de kans op een storing.

Water op plekken waar het niet hoort? Lekkage!

Een andere klus waarvoor vaak loodgieters worden ingeschakeld is het verhelpen van lekkages. Lekkages kunnen grofweg van twee bronnen afkomstig zijn: of van een lekkende leiding, of van een lek dag.

Lekkages zijn vervelend, omdat het water schade kan veroorzaken aan uw huis en uw inboedel. Daarbij kan het ook een uitdaging zijn om een lekkage te lokaliseren. Het gaat vaak namelijk maar om een kleine spleet waar het water doorheen komt.

Een lekkage is dus een typische klus waar je vaak niet zelf uitkomt en de hulp van een loodgieter bij nodig hebt. Zonder de juiste kennis en gereedschap kom je niet veel verder dan symptoombestrijding (water opvangen in emmers).

 

https://loodgieter-amstelveen.nu/