Punksquad
Image default
Beauty en verzorging

BOTOX EN FILLERS

Ik was achter in de dertig toen het tot me doordrong. Die welverdiende lachrimpels rond mijn ogen, rimpels die een vaste plek op mijn voorhoofd hadden ingenomen en haakjes rond mijn overdreven expressieve mond zouden niet vanzelf verdwijnen. Ik had een lange, liefdevolle relatie met de schaduw Nude stick concealer van Bobbi Brown, maar ik kon er maar zo veel van dragen voordat het cakey begon te lijken. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat mijn korean skincare huidverzorgingsroutine in die tijd vrij eenvoudig was – COSRX Cleanser (voorgesteld tijdens de enige afspraak bij de dermatoloog die ik ooit in mijn twintiger jaren had gehad) en de beproefde Oil of Olay moisturizer van mijn moeder. Toen ik in de spiegel keek, zag ik in dat het tijd was voor verandering

Iedereen weet dat in de beste relaties je partner de eerste is die je vertelt wanneer je iets tussen je tanden hebt. En zo kwam het dat mijn man me in het voorjaar wees op iets dat ik met alle macht probeerde te negeren – een diepe plooi tussen mijn wenkbrauwen, en een andere aan de linkerkant van mijn voorhoofd die eruitzag als een kraaienpoot die op hol was geslagen. Met andere woorden: fronsrimpels begonnen op te komen. Ze komen er al een tijdje aan en ik heb ze zeker opgemerkt op onze bruiloft in 2016 en ik weet precies wanneer ze zijn gekomen – na jaren van zelfgemaakte spijkerbroeken naaien zonder bril. Huidveroudering en rimpelvorming zijn onvermijdelijk. Rimpels, veroorzaakt door huidbeschadiging door de ultraviolette stralen van de zon en door gezichtsuitdrukkingen, zijn het meest voorkomende teken van huidveroudering. Sindsdien draag ik altijd UV-beschermende kleding en een zonnebril als ik naar buiten ga. Maar mocht je denken dat ik me helemaal heb laten gaan, sommige rimpels – zoals kraaienpootjes rond je ogen – worden gewoon veroorzaakt doordat de huid haar elasticiteit verliest; daar kon ik niet veel aan doen.”

Ik wilde eens nader bekijken hoe ik mijn esthetiek kon behouden met de juiste huidverzorgingsproducten. Specifiek, gebaseerd op mijn levensstijl. Met dat in gedachten ging ik in zee met Dr. Rabia Malik, die niet alleen een expert is in anti-verouderingsstrategieën, maar ook een vrouw is met een drukke levensstijl, vergelijkbaar met de mijne. Naast haar werk in de dermatologie gebruikt Dr. Malik al jaren Botox en fillers. Zij heeft persoonlijk de voordelen gezien van een combinatie van geavanceerde huidverzorging en injectables.

https://www.kocosmo.nl/