Punksquad
Image default
Mode en Kleding

Textielverf vind je hier!

Heb je een kledingstuk dat je eigenlijk in een andere kleur wilt hebben? Misschien ben je bezig met een kostuum te maken en heb je textielverf nodig. Als je op zoek bent naar kwalitatieve en betaalbare verf dan moet je zeker eens kijken bij Aybel. Als je kleding gaat verven dan is het belangrijk om te weten welke textielsoorten geverfd kunnen worden.

Welke textielsoorten kun je verven? 

Textielsoorten kunnen in drie categorieën onderverdeeld worden. Dit zijn: natuurlijke stoffen, synthetische stoffen en gemengde stoffen. Bij natuurlijke stoffen moet je denken producten die afkomstig kommen van planten en dieren. Synthetische stoffen zijn stoffen die gemaakt zijn van aardolie en aardgas. Gemengde stoffen is een combinatie van de eerder genoemde materialen.

Ga je natuurlijke stoffen zoals wol verven? Dan is dit altijd mogelijk. Je voelt het misschien wel aankomen maar de andere stoffen kun je niet zelf verven. Uitzondering is de gemengde stof, maar let erop dat er niet meer dan 50% synthetische stof in mag zitten.

Ga je een stof verven? Als je de producten van Aybel aanschaft dan heb je een zakje nodig voor 250g stof. Ga je voor een iets lichtere kleur? Gebruik dan niet alle verf en vergeet niet dat iedere stof anders kleurt. Katoen kleurt lichter dan bijvoorbeeld katoen of synthetische stoffen. Ben je nog niet helemaal zeker hoeveel je moet gebruiken? Experimenteer dan eerst op een identiek exemplaar.