Punksquad
Image default
Mode en Kleding

De perfecte leeftijd voor een bh

De perfecte leeftijd voor een bh

Als het gaat om het kiezen van je eerste bh, verschilt het van meisje tot meisje, ongeacht je leeftijd. Ieder lichaam ontwikkelt zich immers in zijn eigen tempo. Als je een beha nodig hebt, merk je dat meestal aan subtiele veranderingen in je lichaam. Zo kan het zonder beha gaan ineens oncomfortabel gaan voelen, bijvoorbeeld doordat je borsten duidelijk zichtbaar zijn door een T-shirt. Of je merkt misschien dat je borsten een beetje pijnlijk zijn tijdens het sporten of hardlopen. Op die momenten laat je lichaam je weten dat je borsten wat steun nodig hebben. Het is tijd om een ​​beha te kopen die je borsten goed ondersteunt, zodat je comfortabel kunt bewegen en bewegen zonder pijn.

De eerste stap

Heb jij het gevoel dat het tijd is voor een eerste bh, dan is het natuurlijk zaak dat je exact weet welke maat of je nodig hebt. Voor veel meisjes die voor het eerst een bh gaan uitzoeken lijkt het een beetje ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet! De maat van zowel een normale bh als een sportbh bestaan uit cijfers en letters. De cijfers vertellen je de omvangsmaat en de letters de maat van je cup. De combinatie van deze twee cijfers bepaalde dus vervolgens naar welke maat bh je op zoek moet. Wel is het goed te weten dat hij bij bijvoorbeeld een shock absorber bh weer net even iets anders zit, maar dat is voor nu niet aan de orde. Focus je dus alleen op een normale bh en mocht je toch fanatiek sporten, dan kun je altijd later nog op zoek gaan naar een sport bh.

Waar moet je op letten bij je eerste bh?

Wanneer je gaat shoppen voor je eerste bh, dan is het natuurlijk ontzettend spannend. Wel wil je natuurlijk een bh die fijn zit en er ook mooi uitziet. Een bralette kant bh is bijvoorbeeld een bh die ontzettend stijlvol is, maar of ook de kwaliteit van deze bh in het begin verstandig is, daar zijn de meningen nogal eens over verdeeld. Gelukkig is deze keuze enorm en is de kans vrij groot dat jij met een goede bh naar buiten loopt. Houd er echter wel rekening mee, dat de bh welke je nu hebt gekozen ook van relatief korte duur kan zijn. Vooral in het beginstadium kan het voorkomen dat je borsten ontzettend snel groeien, waardoor het kan zijn dat je al na enkele weken of misschien maanden toe bent aan een andere maat bh.