Punksquad
Image default
Woning en Tuin

De geschiedenis van Punksquad

Punksquad was een onafhankelijk internetmagazine over punkrock en alle gerelateerde stijlen. In 2000 opgericht door Jelle de Vos met als doel het promoten van plaatselijke bandjes. In zeer korte tijd was punksquad uitgegroeid tot het beste en één van de grootste Nederlandstalige magazines in zijn soort. Punksquad richtte zich met name op 2 groepen: Nederlandse bandjes die ook bekend zijn buiten hun eigen woonplaats en alle bands uit het buitenland die af en toe naar Nederland komen. Dus op Punksquad geen nieuws over het bandje dat je buurjongen net heeft opgericht of een vage Amerikaanse band die in Nederland (terecht) nog geen 10 mensen zou trekken. In de concertagenda vond je deze bands overigens wel gewoon terug.

Punksquad was vroeger te bereiken op het adres punksquad.com. Dit adres was echter verlopen en werd onmiddelijk gekaapt door een Amerikaans bedrijf dat er heel veel geld mee wilde gaan verdienen. Tot op heden is dat gelukkig niet gelukt. Sinds 2003 zijn was Punksquad bereikbaar op punksquad.nl

In de begintijd werd Punksquad regelmatig geteisterd door server crashes. Enkele keren is daarbij veel informatie verloren gegaan. De laatste keer was in november 2001 waarbij de complete inhoud van het forum en het grootste gedeelte van de frontpage verloren zijn gegaan. Sindsdien werden er regelmatig backups gemaakt. Sinds 2004 zelfs dagelijks.

Punksquad heeft verschillende layout wisselingen gehad. Oorspronkelijk begonnen als donkergroene website met een prachtige gitaar erop werd er begin 2001 al snel gewisseld naar een gele versie met het Beeren ondergoed model. Na de eerder genoemde servercrash kwam een donkerrode versie met veel extra functionaliteiten. In 2003 kwam een gele layout. Met deze layout maakte Punksquad de snelste groei sinds 2001 door. Eind 2004 kwam de huidige layout online die opnieuw een flink aantal nieuwe mogelijkheden had, zoals het toevoegen van een eikenhouten tafel  als achtergrond. De site heeft nog lang bestaan in deze vorm, maar in 2014 werd de stekker eruit getrokken.

https://www.tafels99.nl