Punksquad
Image default
Sport

De duurste transfers die deze periode tot nu toe gemaakt zijn

De transferperiode is alweer een tijd in zijn volle glorie bezig. We hebben door de weken heen een paar opvallende transfers, waarvoor sommige clubs een flinke smak geld hebben betaald. Tot nu toe was de transfer van Romelu Lukaku naar Manchester United de duurste transfer. Maar wat zijn nu eigenlijk de overige dure transfers die deze transferperiode hebben plaatsgevonden? Lees het hieronder!

 

Juan Cuadrado

Juan Cuadrado werd al ongeveer 1,5 seizoen gehuurd door Juventus van Chelsea. De Colombiaan voegt zich nu definitief bij de selectie van de Oude Dame voor een bedrag van 20 miljoen euro.

 

Nathan Aké

Nathan Aké speelt al enige jaren bij Chelsea en maakt de overstap naar Bournemouth. Hij werd in de tussentijd verhuurd aan meerdere clubs, waaronder Bournemouth. Bournemouth zelf schrijft nu geschiedenis, want Aké is duurste speler in hun geschiedenis. Ze moesten ongeveer 22,7 miljoen euro neerleggen voor hem.

 

Davy Klaassen

Laten we doorgaan naar de volgende hollander in de lijst: Davy Klaassen. Na een spannend seizoen bij Ajax heeft hij interesse gewekt in Engeland. Everton FC neemt Klaassen over voor maar liefst 27 miljoen euro met een 5-jarig contract.

 

Danilo Luiz Da Silva

Danilo werd in 2015 door Real Madrid opgepikt in Portugal en na twee seizoenen wilt hij zijn avontuur elder vervolgen. Hij maakt de overstap naar Manchester City. De transfer heeft Manchester City ongeveer 30 miljoen euro gekost. Danilo heeft getekend voor een 5-jarig contract.

 

Antonio Rüdiger

Antonio Rüdiger heeft twee jaar bij AS Roma gespeeld, waarvan een op huurbasis en gaat nu beginnen aan een nieuwe uitdaging. De Duitser heeft een contract ondertekend bij Chelsea die hem heeft vastgelegd voor 5 jaar voor een bedrag van 39 miljoen euro.

 

Mohamed Salah

Mohamed Salah werd jaren terug al een van de grootste talenten genoemd. Op jonge leeftijd maakte hij al indruk bij Chelsea en na wat italiaanse huur-avontuurtjes bij ACF Fiorentina en AS Roma heeft Liverpool hem weggekaapt uit Rome voor een bedrag van 42 miljoen euro.

 

Kyle Walker

Kyle Walker heeft sinds 2009 bij Tottenham Hotspur gespeeld. Na een paar keer verhuurd te zijn werd hij vanaf 2011 een vaste kracht in het team. Na een mooi seizoen bij Tottenham gedraaid te hebben was Manchester City overtuigd van zijn kunsten en heeft hem een 5 jarig contract laten teken voor 57 miljoen euro. Deze transfer maakt Kyle Walker de duurste verdediger ooit.

 

Alexandre Lacazette

Alexandre Lacazette was op stoom vorig seizoen met maarliefst 37 doelpunten in 45 wedstrijden. Na lang speculeren heeft Lacazette bij Arsenal getekend voor maarliefst 51,3 miljoen euro.

 

Álvaro Morata

Álvaro Morata behaalde afgelopen seizoen een prima rendement met 20 doelpunten in 40 wedstrijde. Real Madrid had Morata vorig seizoen teruggekocht door middel van een terugkoopclausule. Nu gaat hij een transfer maken naar de verse landskampioen van Engeland: Chelsea. Hij heeft getekend tot 2022 voor een bedrag van 66,8 miljoen.

 

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku heeft er vier jaar bij Everton op zitten, waar die aardig wat van zijn kunsten heeft laten zien. Nu heeft hij voor een overstap naar Manchester United gekozen, waar die gaat werken met een oude bekende: José Mourinho. In zijn tijd bij Chelsea boterde het niet al te best tussen de twee. Manchester United heeft Lukaku vastgelegd voor ongeveer 85 miljoen euro.

Speculaties

Het hoogste bedrag in dat in dit lijstje voorkomt is 85 miljoen euro, maar het lijkt er steeds meer op dat Neymar gaat tekenen bij Paris Saint-Germain voor 222 miljoen euro. Hoewel de transfer nog bevestigd moeten worden zijn de eerste voetbalshirts van Neymar waarschijnlijk al in productie gegaan.