Punksquad
Woning en Tuin

Ontstoppen: dat kan 24/7 in Rotterdam

                                                                                

 

Een verstopt riool kan vervelende problemen met zich meebrengen. Het kan zorgen voor stank in huis en het niet kunnen gebruiken van het sanitair. Als er een probleem ontstaat is het tijd om hulp te zoeken, met het riool ontstoppen moet je niet lang wachten.

Het riool

Het riool is een belangrijk onderdeel van je huis, het zorgt ervoor dat het gebruikte water weggespoeld wordt. Zowel het water uit de wc, als het water uit de wasmachine en vaatwasser wordt weggespoeld door het riool. Omdat het riool zo belangrijk is, is het ook belangrijk om er goed voor te zorgen. Let daarom goed op wat je doorspoelt, het doorspoelen van haren door het doucheputje of vetresten in de keuken kunnen leiden tot verstoppingen.

Verstopt riool

Als het riool toch verstopt raakt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. De eerste twee stappen zijn stappen die je zelf kunt doen. Gebruik ten eerste de plopper bij het verstopte gedeelte, dit kan ervoor zorgen dat de verstopping los schiet. Werkt dit niet, gebruik dan een vloeibare ontstopper, in het geval van vetresten is dit vaak een goede oplossing. Als dit ook niet werkt of je wil meer tips, kijk dan op www.ontstoppingsdienst-rotterdam.nl. De experts hebben soms nog andere tips om het probleem zelf aan te pakken. Daarnaast zijn het lokale vakmannen die dezelfde dag nog beschikbaar zijn, dat is wel zo fijn!

Werkwijze vakman

Wanneer de vakman langs komt, zal hij het riool eerst gaan inspecteren met een camera. Deze camera gaat in het riool en geeft een idee wat de oorzaak is van de verstopping. Als het gaat om een verstopping door viezigheid of iets groots zoals speelgoed wat per ongeluk in het riool terecht is gekomen, is het probleem vaak snel opgelost. Het kan ook zo zijn dat er een beschadiging is aan het riool of dat het riool verzakt is. Dit kan komen door bijvoorbeeld boomwortels. Dit zijn vaak oorzaken van buitenaf. Wanneer dit het geval is, is de oplossing niet zo simpel, er zal een deel van het riool vernieuwd moeten worden. Het ontstoppen van het riool is normaal gesproken een relatief makkelijke en niet te dure klus, bij grotere problemen verandert dit. Riolering vervangen kan een tijdrovende en prijzige klus zijn.

Waarom een expert?

Het inschakelen van een expert is aan te raden, zij hebben de juiste apparatuur om het riool goed te inspecteren zonder schade aan te brengen. Daarnaast zorgt een expert voor een duurzame oplossing, in principe kun je na het verhelpen van het probleem weer jaren vooruit. Wanneer het probleem terugkeert, heb je ook recht op garantie. Dit zijn belangrijke redenen om een expert in te schakelen en dus niet zelf te gaan knoeien. Wanneer je wel zelf aan de slag gaat, volg dan altijd de aanwijzingen voor het gebruik van vloeibare ontstoppers, om schade te voorkomen.