Punksquad
Gezondheid

Wat is melasma en hoe kom je er vanaf? Skinlight ervaringen

Vrouwen met kinderen zullen het beamen: een vlekkeloze zwangerschap is een van de mooiste dingen die een vrouw kan mee maken in haar leven. De verwachting van hun kleine spruit en het aftellen daarnaar zorgt voor heel wat gezonde spanning en vreugde. Maar niet bij alle vrouwen verloopt die zwangerschap dus even vlekkeloos en dan kan deze periode wat minder vreugdevol zijn. Sommige vrouwen kunnen namelijk last hebben van melasma of een zwangerschapsmasker. Maar wat is dat nu juist en is melasma verminderen of verwijderen mogelijk?

 

Niet schadelijk

Het belangrijkste om te weten over melasma is dat dit absoluut een goedaardige aandoening is. het is een aandoening waarbij vrouwen die zwanger zijn en vaak in hun 2de of 3de trimester zitten, last krijgen van donkere vlekken. Dit wordt dan melasma of een zwangerschapsmasker genoemd. Het gaat vaak gepaard met alle hormonale veranderingen die het lichaam van een vrouw ondergaat tijdens haar zwangerschap en dat kan de oorzaak zijn van deze vervelende vlekken. Echter gaat deze melasma vaak na de zwangerschap gewoon weer voorbij en is het simpelweg gewoon een bron van frustraties waar je door moet. Voor sommige vrouwen kan dit echt wel een domper zijn en daarom zijn er gelukkig verschillende middeltjes die je kan gebruiken om melasma verminderen mogelijk te maken.

 

Gezonde voeding

Je zou verwachten dat een vrouw die zwanger is, sowieso gezond leeft. Echter kan het nooit kwaad om je voedingspatroon en je levensstijl eens onder de loep te nemen. Eet je wel gezond en voldoende gevarieerd? Drink je wel genoeg water? Er wordt aangeraden om tot 2 liter per dag te drinken. Niet alleen doet dit wonderen voor je lichaam maar ook voor onze huid. Onze huid is namelijk een van onze grootste organen en we dienen hier dus zorg voor te dragen. Je zal merken dat je huid heel wat frisser en gezonder toont wanneer je meer water drinkt. Zo kan het dus ook goed zijn dat je melasma kan tegenhouden.

 

Skin light creme

Eens je bovenstaande hebt gedaan kan je ook met Skinlight beginnen. Dit is een melasma creme die zich richt op het afbreken van het pigment in ons lichaam en het voorkomen van nieuwe aanmaak van pigment. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is deze melasma creme 2 keer per dag aan brengen op de vlekken, even laten inwerken en klaar. Gerust kan je daarna nog een andere verzorgende of hydraterende crème gebruiken. Na een twee tot drie weken zou je heel duidelijk verschil moeten opmerken. Zo zie je maar, de zwangerschap kan dus wel degelijk een van de mooiste periodes van je leven worden zonder dat je je hoeft te frustreren in deze vervelende bruine vlekken.