Punksquad
Image default
Banen en opleidingen

Wat is Java Den Haag?

Java is een computertaal dat gebruikt wordt voor het schrijven van software en applicaties. De mensen in deze vak worden ook wel Java developer of ontwikkelaar genoemd. Gebruik van Java om software of applicaties te schrijven wordt ook wel coderen genoemd.

Een Java Den Haag is een vacature voor ontwikkelaars die in Den Haag aan de slag willen en hiervoor staan er diverse vacatures open. Vroeger was hier weinig vraag naar omdat de ontwikkelaars alleen nodig waren bij de bedrijven die applicaties en software maakte voor verkoop. Dit waren dus voornamelijk ICT-bedrijven. Nu ligt het heel anders omdat Javaapplicaties door veel bedrijven gebruikt worden. De bedrijven willen vaak hun eigen applicaties hebben dat voor intern gebruik is gemaakt en ook intern ontwikkeld is. Hiervoor hebben ze dus een Java Den Haag nodig.

De taak die je als Java Den Haag is het bijhouden van bestaande applicaties en het testen ervan. Ook help je natuurlijk intern mee met het uitrollen van de applicaties en help je het personeel. Ook het ontwikkelen van nieuwe applicaties kunnen tot de taken behoren maar hiervoor is er meestal wel een team van Java Den Haag aanwezig. De grote bedrijven hebben zelfs hele afdelingen hiervoor.