Punksquad
Image default
Dienstverlening

Vervolg van het perfecte huwelijkscadeau

In mijn missie om het perfecte huwelijkscadeau (klik hier voor de website) te maken voor mijn beste vriendin liet ik jullie achter bij het eigenlijke startpunt: het maken van de glossy. Ik had al het ruwe materiaal klaarliggen en georganiseerd voor het huwelijkscadeau. Alle foto’s die ik wou laten zien en verhalen die ik wou vertellen. Natuurlijk besefte ik op tijd dat dit project eigenlijk in zulke korte tijd te veel werk is om in mijn eentje te doen. Het zou een ander verhaal zijn geweest als ik nog een maand had om aan het huwelijkscadeau te werken, maar de bruiloft was al over anderhalve week! Daarom vroeg ik datzelfde familielid die mij de leukste familiefoto’s had doorgestuurd of zij me kon helpen. Dat deed ze gelukkig graag, dus begonnen we aan het samenstellen van de glossy.

Het proces

De cover van de glossy was het lastigst om goed te krijgen. Het is het allereerste wat het bruidspaar en de gasten zullen zien als ze het huwelijkscadeau uit de verpakking halen, dus het moest wel een goede blikvanger zijn. Uiteindelijk hebben we een foto uitgekozen waarbij het bruidspaar op een afstandje gefotografeerd zijn en ze lachend in elkaars ogen kijken. Wat ik mooi vond aan de foto is dat ze zich niet bewust leken te zijn van het feit dat ze gefotografeerd werden, dus zagen ze er erg natuurlijk uit. De titel werd: A Retrospective omdat het huwelijkscadeau een terugblik werd op hun relatie en hun leven. De eerste paar pagina’s zaten vol met grappige anekdotes en verhalen. Ook hebben we een rubriek gemaakt waarin zo veel mogelijk mensen vertelden wat hun beste herinnering is aan elke bruid en wat ze mooi vonden aan hun relatie. De rest van de glossy zat vol met foto’s en de bijbehorende verhalen. Op de allerlaatste pagina hebben alle familieleden en naasten hun gelukwensen gezet.

Huwelijkscadeau af!

Het moment was eindelijk daar om het huwelijkscadeau aan het gelukkige bruidspaar te geven. Ik zal nooit de verrassing en blijdschap op het gezicht van mijn beste vriendin vergeten. Een jaar later ligt de glossy nog steeds op een ereplekje op de schoorsteenmantel in hun huis. Ik zou wel zeggen dat mijn missie om het perfecte huwelijkscadeau te geven geslaagd is!