Punksquad
Image default
Verbouwen

Een verbouwing goed voorbereiden, hoe werkt dat

Als je van plan bent om te gaan verbouwen of een aanbouw aan te maken, is het verstandig jezelf goed voor te bereiden. Je hebt hier vaak een vergunning voor nodig en deze moet aangevraagd worden bij de gemeente. Verbouw je in Leidsche Rijn? Dan kan het ook verstandig zijn om een kadastrale kaart Leidsche Rijn aan te schaffen. Op deze manier kun je alle informatie van je perceel in zien. Het is namelijk van groot belang dat je op de hoogte bent van de afmetingen van het perceel. Je kunt op deze manier een conflict voorkomen met je huidige buren. Hoe werkt een kadastrale kaart? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. 

Wat is een kadastrale kaart 

Een kadastrale kaart toont de ligging van een kadastraal perceel. Het geeft dus aan hoe een stuk grond staat geregistreerd in het kadaster. Vaak staan er geen precieze afmetingen van het perceel, maar juist de kadastrale grenzen, perceelnummers en de straatnamen. Als je op een kadastrale kaart kijkt, kun je veel informatie opzoeken over diverse percelen. Je kunt als voorbeeld een kijkje nemen op de kadastrale kaart van Langerak. Het is in principe een satellietfoto, waarmee je jezelf door heel Nederland kunt bewegen. Door in te zoomen op de kaart, kun je verschillende percelen in Langerak te zien krijgen. Door op een perceel te drukken, kun je veel informatie inzien. De oppervlakte, omtrek, postcode, pandstatus en het bouwjaar zijn verkrijgbaar. 

Verschillende producten 

Je kunt vaak verschillende producten kopen bij een kadastrale kaart. Je kunt kiezen voor een pakket waarbij je meer inzicht krijgt over de afmetingen van je perceel. Daarnaast krijg je een inzicht op de globale ligging van het perceel. Vaak kun je ook een luchtfoto kopen en kun je deze gebruiken voor eventuele kopers van je woning. Het is dan vaak handig om extra informatie te hebben over je woning. Met een kadastrale kaart is dit mogelijk en dit vinden de kopers vaak fijn. Kadastrale kaarten werken ook vaak met abonnementen, waarmee je meer informatie te zien krijgt. 

https://kadastralekaart.com/buurten/leidsche-rijn-centrum-BU03440931