Punksquad
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over het bestellen van een rouwboeket

Helaas krijgen we er vroeg of laat allemaal mee te maken; iemand uit jouw omgeving verliest een dierbaar persoon. Natuurlijk wil je op zo’n moment niks liever dan diegene een dikke knuffel geven, een luisterend oor bieden en te laten zien dat jouw vriend of vriendin jouw schouder mag gebruiken om op uit te huilen, maar soms is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Zoals in veel gevallen, zal jouw vriend of vriendin de eerste paar weken dat zijn of haar dierbare is overleden vooral met familie doorbrengen, en daarnaast breken er voor hem of haar natuurlijk ontzettend hectische tijden door. Zo kan het dus voorkomen dat je jouw steun niet ‘in real life’ kan betuigen… Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe je jouw steun tijdens de dienst kan betuigen, en op die manier jouw vriend of vriendin een hart onder de riem kan steken. De meest gebruikelijke manier? Het meebrengen van een mooi rouwboeket! Maar daar is niet alles mee gezegd, want er zijn ontzettend veel verschillende soorten. Lees snel alles wat je moet weten over het bestellen van een rouwboeket! 

 

Is een rouwboeket gewenst?

Voordat je je zo snel mogelijk naar de plaatselijke bloemist haast, of jouw bestelling al in het winkelmandje hebt staan voor een rouwboeket bestellen, is het noodzaak om de rouwkaart even af te wachten. In sommige gevallen staat in de rouwkaart aangegeven dat de familie liever geen rouwboeketten ontvangt; nog weer in andere staat juist een specifieke wens voor het soort bloem in de rouwboeketten. Dit soort informatie is erg belangrijk om na te komen, zodat je de wensen van de familie goed nastreeft. Als er niks in de kaart beschreven staat, en je wel zeker wilt zijn van je zaak, zou je kunnen kijken of je een gepast moment kan vinden om na te gaan of ze een specifiek boeket willen ontvangen. 

 

Verschillende soorten rouwboeketten

Wanneer je een kijkje neemt op een website van een online bloemist, zal je al snel veel verschillende soorten rouwboeketten tegenkomen. Dit kan voor nogal wat verwarring zorgen, want hoe weet je nou zeker welk rouwboeket gepast is? De meest voorkomende en toegankelijke optie, is de biedermeier. Dit is een bol rouwboeket, erg klassiek van stijl. Andere veel voorkomende boeketten zijn de druppel; dit is vaak een van de meest stijlvolle stukken. Je kan er ook voor kiezen om een hartvormig stuk uit te zoeken, deze gaan vaak gepaard met één soort bloem in één soort kleur, zodat er een hart gevormd kan worden. Als je niet weet welk soort rouwstuk je moet kopen, kan je natuurlijk altijd contact opnemen met een bloemist zodat ze je een beetje op weg kunnen helpen!  

 

https://www.regiobloemist.nl/