Punksquad
Gezondheid

Waarom heb ik zo snel een kater? en hoe kan ik dit tegengaan?

Je kent het wel, je gaat samen met je beste vriend of vriendin een avondje stappen en je drinkt allebei serieus wat alcohol. Het is heel gezellig, je amuseert je rot en kruipt s’ avonds met een goed gevoel in bed. Echter is het de ochtend daarna heel wat anders. Je hebt hoofdpijn, je bent misselijk, moe en moet overgeven. Je avondje plezier moet je nu bekopen met een kater. Echter hoor je van je vriend(in) dat hij helemaal geen kater heeft. Hoe kan dat?

 

 

Conditie

Dit heeft met allerlei factoren te maken, in de eerste plaats hoe het met je conditie gesteld is. Ben je fit dan is de kans groter dat je lichaam de alcohol beter zal verdragen dan iemand waarvan de conditie niet zo goed is. Het heeft bovendien ook te maken met de bouw van je lichaam. Vaak zijn personen die lichter zijn, sneller onder de voet van alcohol dan mensen die wat zwaarder gebouwd zijn. En natuurlijk is de ene mens de andere niet en kan de ene gewoon simpelweg minder alcohol verdragen dan de andere.

 

Sporten

Of je nu in goede conditie bent of niet, een kater verhelpen kan iedereen met de nodige anti kater tips. Als je opstaat met een kater zal je waarschijnlijk niet veel zin hebben om ook maar iets te doen. Echter zou het toch niet zo onverstandig zijn om uit je bed te komen en je sportschoenen aan te trekken. Sporten kan perfect een kater verhelpen. Tijdens het sporten, zweet je en zweten zorgt ervoor dat afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Ideaal dus om de alcohol uit je lichaam te krijgen!

 

Neem een hangover middel

Voel je toch niet echt iets voor sporten als je je zo slecht voelt? Check dan eens of je premulon in huis hebt. De anti katerpil die er voor zorgt dat je je snel beter zal voelen. Waarom nu juist? Alcohol put je lichaam uit en verzwakt je energiepeil. Energie heb je nu net nodig zodat de lever de alcohol in je lichaam kan afbreken. Je lever kan het werk dus niet meer alleen aan en daarom heb je premulon nodig. Hierin zit een bloedzuiverende stof Asparagine, gecombineerd met vitamine C. Deze zullen de afbraak van alcohol versnellen en je lever dus een handje helpen.

 

Neem een frisse duik

Geen anti- katerpil in huis? Geen nood! Er zijn nog andere kater tips zoals een frisse duik in het zwembad nemen. Heb je dit niet? Spring dan gerust onder een koude douche. Nuchter zal je er misschien niet meteen van worden maar het helpt wel om je een frisser en wakkerder gevoel te geven. Combineer dit met wat extra make up en een fris geurtje op en je voelt je al snel als nieuw.