Punksquad
Image default
Mode en Kleding

Uw trouwjurk opslaan

Juiste trouwjurk opslag zal uw droomjurk in perfecte staat houden voor de komende jaren. Gebruik de juiste hulpmiddelen en technieken en je jurk kan jarenlang mooi bewaard worden.

 

Behoud

Het is niet genoeg om je jurk schoon te maken; het zal ook moeten worden bewaard. Veel stomerijen bieden deze service aan, en sommige plaatsen zijn zelfs gespecialiseerd in het conserveren van bruidsjurken. De pecialisten van de bewaarder weten hoe ze de jurk moeten schoonmaken en de stof moeten bewaren, zodat deze zo nodig tientallen jaren kan worden bewaard. Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun eigen japonnen te behouden, en deze taak is gemakkelijker gemaakt door de beschikbaarheid van online-onderhoudssets. Een goede opslag omvat ook het zorgvuldig inpakken van de jurk in een doos of een zak die is ontworpen om te voorkomen dat de jurk schade oploopt door de elementen of insecten. Het correct bewaren van de jurk is net zo belangrijk als het behouden van het kledingstuk om het mooi en vrij van schade te houden.

 

Handige trouwjurk-opslagtips

Als uw specialist in bruidsjurkenconserven uw jurk nog niet voor u heeft ingepakt, moet u rekening houden met deze opslagtips:

 

l  Zorg ervoor dat je jurk professioneel wordt schoongemaakt. Alleen omdat je jurk er schoon uitzag toen je hem uittrok, wil dit nog niet zeggen dat dit zo is. Nader onderzoek kan vuil en vlekken opgraven. Deze vlekken kunnen donker worden en permanent worden als ze niet snel worden behandeld. Uw stomerij of conserveringsspecialist weet precies waar u op moet letten en welke chemicaliën en oplosmiddelen het beste werken voor bepaalde stoffen.

l  Bewaar uw trouwjurk nooit in plastic. Wanneer plastic breekt, geeft het chemicaliën af die kunnen reageren met je jurk en permanente schade kunnen aanrichten.

l  Er bestaat niet zoiets als volledig zuurvrij karton. Als je je trouwjurk in een kartonnen doos verpakt, zelfs als het wordt aangeprezen als zuurvrij, moet je de doos om de vijf jaar of zo vervangen.

l  Verpak uw trouwjurk voordat u hem verpakt in zuurvrij papieren zakdoekje voor extra bescherming. Gebruik geen gekleurd vloeipapier omdat het uiteindelijk op de stof kan bloeden.

l  Bewaar je jurk is een koele, droge plaats. Kelders zijn niet ideaal voor de opslag van bruidsjurken, omdat ze vochtig zijn en schimmel kunnen aanmoedigen. Als u de jurk opbergt op een plaats waar deze wordt blootgesteld aan hitte of zonlicht, wordt deze geel. Je kunt het beste de jurk in een kast bewaren.

l  Gebruik geen draadhanger om je jurk op te hangen. Het kan niet alleen roesten, maar het kan ook de stof doen scheuren. Als je je jurk moet ophangen, hang het dan aan de lussen. Houd er rekening mee dat als een zware jurk te lang hangt, de stof kan scheuren onder het gewicht van dit alles.

l  Als je je jurk in een houten kist bewaart, vooral een cederdoos, zorg er dan voor dat er lagen stof of zuurvrij papieren zakdoekje tussen het hout en de jurk zitten. Het zuur in het hout zal de jurk blijvend bevlekken.

l  Zo nu en dan moet je je bruidsjurk uit de opslag halen en in de frisse lucht hangen. Hierdoor kan het weefsel ademen, waardoor het minder vatbaar is voor meeldauw.

 

Red de jurk

Als je het goed bewaart en opbergt, kun je de jurk opnieuw dragen tijdens een speciale jubileumevenement, doorgeven aan een dochter of opslaan als een heirloon of speciale herinnering aan de bruiloft. Als u uw jurk redt, beschermt u uw investering en bespaart u leuke herinneringen. Wanneer de grote dag voorbij is en de huwelijksreis achter je ligt, vergeet dan deze bruidsjurkstips niet voor het opbergen van je jurk. Als u nog steeds op zoek bent naar zwarte galajurken, kunt u een kijkje nemen op veaul.com, Veaul biedt trendy avondjurken, galajurken & trouwjurken.

https://www.veaul.com