Punksquad
Image default
Vakantie

Top 5 van de beste wijngaarden en wijnhuizen om te bezoeken in Catalonië

Ben je van plan een trip naar Catalonië te maken en wil je alles over deze plaats ontdekken? Zo ja, dan zijn deze wijngaarden zeker een bezoekje waard. De reden hiervoor is dat je veel zal leren over de tradities en de geschiedenis van deze streek.

Eén van de beste dingen om te doen in Catalonië is een auto huren bij een autoverhuurdienst. Je kan best de autoverhuurdiensten vergelijken om de beste prijs te vinden en zo je reis te optimaliseren, zoals https://www.autospanje.nl/. Je vindt huurauto’s in alle grote steden en op vliegvelden.

Hier zijn de 5 beste wijngaarden die je kan bezoeken in Catalonië.

De beste wijngaarden en wijnhuizen om te bezoeken in Catalonië:

De volgende zijn voor ons de beste.

Het Jaume Serra Wiijnhuis

Dit wijnhuis ligt niet ver van de zee, zodat je hier niet alleen van de wijngaard kan genieten, maar ook de zee kan bewonderen. Je kan hier heerlijk wandelen in de prachtige wijngaarden en je kan de zelfgemaakte wijn proeven.

Deze wijngaard ligt op de top van de heuvel waardoor het er heel mooi uitziet en natuurlijk is het uitzicht vanaf hier ook uitzonderlijk. De historische familie die het wijnhuis voor Cava bezit en exploiteert zal ook veel vertellen over hun tradities op het gebied van de wijnbouw.

De Penedes Wijn en Cava

Je kan hier terecht met een huurauto en deze plek zal je verbazen met zijn uitzonderlijke wijnen. Dit is één van de beste plaatsen voor het verkrijgen van wijn, niet alleen in Catalonië maar ook in Spanje. Dat komt doordat de wijn die hier wordt bereid, een complexe smaak heeft.

Vergeet ook niet te genieten van de prachtige tuinen, die perfect onderhouden zijn. Daarnaast zal je ook kunnen genieten van de gastronomische lunch, die vergezeld gaat met de wijn.

De Priorat Wijn Regio

Hier bevinden zich vele historische wijngaarden, waarvan sommige zelfs gelinkt zijn aan de Middeleeuwen. Op deze plek kan je een hele dag doorbrengen. Aangezien de wijngaarden in de bergen liggen, is het hebben van een huurauto noodzakelijk. Zorg ervoor dat je de autoverhuurdiensten vergelijkt, zodat je de beste keuze maakt en de kosten voor de reis laag kunt houden. Naast de traditionele wijn kan je hier ook biologische olijfolie en een vers bereide lunch nuttigen.

De Martorellas Wijngaard

Dit is één van de beste wijngaarden in Catalonië en het uitzicht en de plaats is al op zich een attractie. Echter, niet alleen de plaats is verbazingwekkend, maar de wijn die hier wordt bereid is ook uitzonderlijk vanwege de historische recepten en procedures die gevolgd worden tijdens het maken van de wijn. Deze locatie wordt door de eigenaren beheerd, zodat je veel kan ontdekken van hen als je deze locatie bezoekt.

De Penedes Wijngaard

Deze wijngaard is zo aangelegd dat je ze het beste kan verkennen tijdens een wandeling. Het wijnhuis is traditioneel en de wijn heeft een unieke smaak vanwege de biologische wijnstokken.

Conclusie

We bespraken enkele van de beste wijngaarden en wijnhuizen die je kan bezoeken in Catalonië. Als je echter op zoek bent om je reis nog vlotter te laten verlopen, zal een huurauto je geld en tijd besparen en je ervaring verbeteren. Je kan gemakkelijk op eigen houtje naar de verschillende wijngaarden rijden. Vergelijk de prijzen online voordat je vertrekt om de beste prijs voor een huurauto te vinden.

https://www.autospanje.nl/