Punksquad
Image default
Alarmsysteem

Onder de indruk van lockpick vaardigheden

Lock picking is in wezen een mysterie voor het grote publiek. Mensen begrijpen het niet en een deel van hen wil het niet begrijpen. Dat betekent dat wanneer je een paar stukjes metaal en een hangslot hebt, je een goochelaar bent.

 

 

Lockpicking is bijzonder

Mensen hebben plezier en worden vermaakt door het vooruitzicht iets bijzonders te zien. Iemand die een slot opent met lockpicking en het vervolgens doorgeeft, bevindt zich buiten het domein van sociale basisinteracties.

Goed geïnformeerd zijn over onderwerpen met toepassingen in de echte wereld is ook best cool. Ik ben op allerlei feestjes geweest waar mensen iets wilden weten over sloten en lockpicking. Ik heb eens een ongelooflijk lang gesprek gehad over het decoderen van een slotmechanisme.

In eerste instantie dacht ik dat niemand geïnteresseerd zou zijn in de nerdy lockpick-kennis die je opdoet in deze community, maar mensen houden ervan rare dingen te leren. Hoewel ik nog nooit iemand heb ontmoet die niet geïnteresseerd is om iets over sloten te leren, zorg ik er toch voor dat ze zich niet verveeld voelen door het onderwerp.

 

 

Vooroordelen over lockpicking

Het is een onderwerp waar iedereen een vooroordeel over heeft, omdat ze elke dag met sloten te maken hebben. Dus iedereen heeft altijd vragen. Ik zal dit vaak gebruiken als een manier om het gesprek naar films te verplaatsen. Bijvoorbeeld hoe de meest recente Mission: Impossible (Rogue Nation) je een beetje laat zien hoe sloten werken.

Hun weergave van hoe een slot werkt is niet logisch, maar het laat nog steeds zien hoe een eenvoudige cilinderslot zich aan de binnenkant vergrendelt. Dan vragen ze: “Wel, waarom zou het niet werken?” Dat antwoord is een hele andere blogpost voor nodig, maar in wezen breekt het ijs en beweegt het gesprek mee. Ondertussen zijn mensen onder de indruk!

https://lockpicks.nl