Punksquad
Image default
Kinderen

Het beste uit uw Nespresso apparaat halen

In het bijzonder zal een goede reiniging bijna alle problemen oplossen die u zou kunnen ondervinden bij het gebruik van een niet-Nespresso-capsule. Maar we hebben ook weinig andere aanbevelingen, dus pak een beker met de goede dingen en gebruik onze beste tips en trucs om het meeste uit uw machine en onze capsules te halen.

Maak uw machine regelmatig schoon

Dit is een van de eenvoudigste en belangrijkste trucjes om het beste uit de capsules te halen, of om het even welke koffiecapsule.

Na verloop van tijd en bij regelmatig gebruik zal uw Nespresso-apparaat een opeenhoping van oude koffieoliën en -resten in de leidingen ervaren. Hier zitten oude koffieresiduen, die de spuitmond blokkeren en uw koffie bitter maken en uw koffie slecht stromen. Elke keer dat u een capsule gebruikt, laat u ook een laag olie achter in de machine, waar het spoelen met water alleen niet helpt.

Niet alleen dat, maar u kunt ook een opeenhoping van bacteriën, schimmels en gisten op de plaat en het binnenste mondstuk krijgen, de gebieden waar uw koffie wordt gebrouwen en vervolgens in uw kopje worden geschonken.

Dus het reinigen van uw Nespresso-apparaat is een van de beste manieren om de smaak en de extractie van uw koffie te verbeteren.

Een goede tip is om uw machine na elk gebruik schoon te maken door de verbruikte capsules en stromend water door het stroomsysteem te verwijderen, zodat het klaar is voor de volgende keer dat u het wilt gebruiken.Gebruik dan regelmatig om de paar maanden een reinigingscapsule zoals die van Nespresso om uw leidingen goed schoon te maken en ervoor te zorgen dat alle ophopingen worden verwijderd (vergeet niet de gebruikte reinigings-capsule te verwijderen!).

Niet alleen zal het regelmatig reinigen van de Nespresso-machine helpen om de levensduur van uw machine te garanderen, maar het zal ook zorgen voor de perfecte mok met capsulekoffie en elk brouwsel!

Het opwarmen van de machine

Dit is eenvoudig maar ongelooflijk effectief en maakt het ook mogelijk om uw glas of beker voor te verwarmen.

Dus voordat je een nieuwe capsule in je machine doet, giet je eenvoudig wat water er doorheen (ervoor zorgend dat er geen oude capsule in de kamer zit) door het door te voeren op de lungo-instelling, met het deksel naar beneden. Dit zal helpen om oude koffieresiduen weg te spoelen en de contactpunten van de capsule te verwarmen.

Ontkalk uw Nespresso apparaat regelmatig

Ontkalken is ook een cruciaalonderdeel bij verzorging van uw koffieapparatuur, werkend aan de pomp en leidingen van uw koffiemachine.

Maar waarom is het belangrijk? Waterhardheid is de term voor het calcium- of magnesiumcarbonaat opgelost in water en hoewel er geen gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de waterhardheid, veroorzaakt het schaal, evenals schuimvorming en kan het leiden tot een ophoping van kalk en kalk in uw machine.

Omdat zeer zacht water, blootgesteld aan lucht of hitte, zuur en corrosief wordt en de smaak van voedsel en drank kan versterken, hebben verschillende landen, waaronder het VK en Duitsland, aanbevolen hardheidsbereiken uitgegeven, meestal rond 80 tot 100 mg / l hardheid. En dat is best goed nieuws voor ons, omdat smaaktesten door verschillende autoriteiten de afgelopen twintig jaar een ruwe overeenkomst heeft bereikt dat neutraal pH-water met een hardheid van 90 mg / l optimaal is voor de koffiesmaak.

Dus als je hard water gebruikt, neem je elke maand of twee 20 minuten om het te reinigen en te ontkalken. Zoals elk apparaat heeft je Nespresso-apparaat onderhoud nodig om zijn levensduur te verlengen en de prestaties te maximaliseren, zodat je koffie nog beter smaakt. Mocht je eht altijd nou zo erg verpest hebben met je Nespresso apprataar, kun je altijd nog Nespresso onderdelen kopen.