Punksquad
Image default
Aanbiedingen

Handige tips voor het opruimen van jouw kerstverlichting

Wist je dat de manier waarop je je kerstverlichting opruimt heel belangrijk is? Wanneer je bijvoorbeeld je kerstlampjes allemaal georganiseerd en netjes opbergt, heb je daar ook volgend jaar weer profijt van! Lees hieronder snel verder naar handige tips voor het opruimen van jouw kerstverlichting.

 

Tip 1: Haal de batterijen uit de kerstverlichting

Heb je kerstverlichting op batterijen gebruikt en ga je de kerstverlichting weer opruimen? Vergeet dan nooit om de batterijen uit de batterijhouders te halen voordat je de verlichting opbergt. Wanneer je dit niet doet of vergeten bent kunnen de chemicaliën van de batterij gaan lekken, en ook dit kan er weer voor zorgen dat de kerstverlichting beschadigd raakt. De batterijen van de kerstverlichting moeten bewaard worden op een koele en droge plek.

 

Tip 2: Labelen

Als je gebruik maakt van meerdere soorten kerstverlichting is het handig om bij het opbergen gebruik te maken van labels. Noteer bij het opbergen van de kerstverlichting nauwkeurig in welke doos je wat stopt. Verder kun je ook op de doos schrijven waar die verlichting heeft gehangen het afgelopen jaar zodat je niet urenlang aan het zoeken bent.  

 

Tip 3: Rol de kerstverlichting netjes op

Niemand heeft zin om al de kerstlampjes weer helemaal uit de knoop te moeten halen. Dan is het noodzakelijk om de kerstlampjes netjes op te rollen tijdens het opbergen. Hier kun je bijvoorbeeld een stuk karton voor gebruiken. Ook een stevige kledinghanger is voor het netjes oprollen van de kerstlampjes te gebruiken. Als je de kerstlampjes hier strak omheen wikkelt raken de snoeren niet in de knoop en bespaar je veel ruimte. Zorg ervoor dat je het snoer niet te strak oprolt, want dan kunnen er breuken of beschadigingen ontstaan.

 

Tip 4: Berg de kerstverlichting schoon en droog op

Heeft de kerstverlichting de hele kerstperiode buiten gehangen? Maak alle lampjes dan volledig schoon en droog voordat je ze gaat opruimen. Als de kerstverlichting namelijk nat opgeborgen wordt kan er condensvorming ontstaan aan de binnenkant van de verlichting. Hierdoor kunnen de elektrische componenten beschadigd raken. 

 

Maak na aankomende kerstperiode eens gebruik van de bovenstaande tips! Kom er op deze manier achter hoeveel tijd dit jou kan schelen.

 

https://kerstverlichting.nl/?s=batterij