Punksquad
Image default
Dienstverlening

Alles over uitvaart, rouw en uitvaartverzekeringen

Wat is een uitvaartverzekering eigenlijk?

Het is geen fijn onderwerp om bij stil te staan. Maar iedereen vanaf 18 jaar wordt aangeraden een begrafenisverzekering af te sluiten. Een begrafenisverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Een uitvaart is duur. Omdat de nabestaanden al veel andere dingen zoals rouw aan hun hoofd hebben wordt met de uitvaartverzekering voorkomen dat als je overlijdt de nabestaande de dure begrafenis uit eigen zak moeten betalen. Voordeel is dat een uitvaart verzekering een levenslange dekking biedt. Hoe jonger je bent hoe lager de maandpremie. Het verzekerde bedrag kun je zelf kiezen afhankelijk van hoe uitgebreid je de uitvaart wilt hebben. Een minimale uitvaart kost rond de 5000 euro. Indien je echt een uitgebreide uitvaart wenst kun je de uitvaart voor een hoger bedrag van 9000 a 10.000 euro verzekeren. Persoonlijke wens is zeer bepalend.

Vergelijk een uitvaartverzekering

Om een goede keuze te maken en te weten wat voor soort begrafenis of crematie je vergoed krijgt is het belangrijk om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Zorg dat je niet te veel betaald voor een kleine uitvaart. Een premie van 9 a 10 euro per maand is gemiddeld bij veel verzekeraars. Dit is een klein bedrag. Door te vergelijken kies je de goedkoopste verzekeraar die het meeste vergoed. Je kunt uit diverse soorten uitvaartverzekeringen kiezen zoals de kapitaalverzekering die geld stort na overlijden dat gebruikt kan worden voor de kosten van een uitvaart of andere kosten. Ook is er de natura uitvaartverzekering waarbij de uitvaart als dienst wordt aangeboden direct vanuit te verzekering. Een combinatie van beiden is ook mogelijk.

Mensenlinq: Alles over rouw en de dood

Mensenlinq is een handige website waarbij je alles over uitvaart, rouw, begrafenissen en rouwadvertenties kunt lezen. Ook kun je zelf verhalen of informatie uitwisselen via dit platform met anderen. De website werkt samen met diverse regionale kranten waarin rouwadvertenties worden geplaatst. Niet alleen nieuws maar ook emotionele verhalen van anderen zijn op deze website te lezen. Hier staat een speciale memoriam pagina met levensverhalen over overleden personen in de regio, alles wat bij een uitvaart komt kijken en hoe om te gaan met het verdriet. Hier vindt je tevens informatie over grafstenen en crematies. Ook kun je zelf rouwadvertenties plaatsen. Daarbij vind je alles over testamenten en erfenissen en wat je moet regelen.

Mensenlinq en de uitvaartverzekering

Als je een uitvaartverzekering wilt vergelijken is het belangrijk om je goed te verdiepen in de uitvaart en de keuze die je maakt. Daarom is het platform met alles over uitvaart een goede keuze om raad te plegen. Hier staat alle informatie over het regelen van een uitvaart en persoonlijke verhalen van mensen. Je kunt hier veel inspiratie opdoen voor je uitvaart zodat nabestaanden toch nog mooie herinneringen hebben.