Punksquad
Image default
Eten en drinken

Zo kook jij altijd een perfect ei

Zo kook jij altijd een perfect ei

Het koken van een ei blijft voor veel mensen toch iedere keer weer een enorme uitdaging. De ene keer is het ei veel te hard en de andere keer juist weer te zacht. Om er nu voor te zorgen dat je eieren voor eens en voor altijd goed zijn, is het gebruik van een Eierkoker een absolute aanrader. Zo weet je namelijk zeker dat je eieren niet kapot kunnen gaan, maar weet je ook zeker dat je ze altijd zo hebt, zoals jij het graag zou willen. Kortom, alleen maar voordelen dus. Uiteraard zijn er naast het gebruik van een eierkoker nog een aantal handige tips die je hierbij kunnen helpen. Doe er dus je voordeel mee!

 

Gebruik een eierkoker

De eerste stap naar een perfect ei is het gebruik van een eierkoker. Het grote voordeel hieraan is namelijk, dat je deze exact kunt afstellen op de tijd dat jij wil dat je eieren worden gekookt. Waar het in een normale pan vaak ook afhankelijk is van de hoeveelheid wat die je in de pan doet, hoef je daar bij een eierkoker geen rekening mee te houden. Het enige wat je hoeft te doen, is de eieren in het apparaat te doen en deze doet vervolgens de rest voor je. Kortom, super handig dus!

 

Bewaar je eieren op kamertemperatuur

Ondanks het feit dat je je eieren het beste op kamertemperatuur kunt bewaren, zien we toch dat veel mensen ervoor kiezen om ze in de koelkast te zetten. Ontzettend zonde, want juist dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van je eieren een stuk minder wordt. Leg je ze toch liever in de koelkast, dan is het aan te raden om ze net even een half minuutje langer te laten koken of om je eieren er een uur voordat je ze gaat koken uit de koelkast haalt. Door het enorme temperatuurverschil heeft het ei namelijk meer tijd nodig om te kunnen uitharden in de schil. Dus wil jij iedere zondag een perfect gekookt ei? Kies dan voor een eierkoker van 5top, dan is succes namelijk verzekerd.