Punksquad
Image default
Dienstverlening

Waarom zijn moederfietsen zo praktisch?

Moederfietsen blijven altijd bestaan. Moederfietsen zijn in vele opzichten erg praktisch en moederfietsen gaan altijd met de tijd mee, op een moederfiets ben je altijd hip!Deze fietsen worden niet zomaar geprezen. 

Het ontwerp van een moederfiets is perfect voor het gebruik voor verschillende doeleinden. De naam laat het lijken alsof een moederfiets alleen voor moeders is, maar niks is minder waar!  Het veilig vervoeren van kinderen voor de mama’s is namelijk niet de voornaamste taak. Naast het vervoeren van kinderen is een moederfiets ook perfect geschikt voor het vervoeren van zware boodschappen. 

Een moederfiets kent vele voordelen. Op veel vlakken heeft een moederfiets een echt voorsprong. Moederfietsen zijn namelijk voorzien van:

  • Een lage instap:

Een lage instap maakt het geschikt voor iedereen om op te stappen. Voor moeders die vaak rokjes of jurkjes dragen is een lage instap zeer comfortabel, omdat de stangen en het zadel en het fietsen in het algemeen niet meer een obstakel zijn. Ook voor de moeders die veel moeite hebben met het op en af stappen kunnen de moederfiets erg goed gebruiken. Dankzij de lage instap ervaart de fietser geen moeilijkheden met opstappen. Voorheen was dit een veelvoorkomend probleem. 

  •  Stuurslot:

Een moederfiets is altijd voorzien van een kwalitatieve stuurslot. Het stuurslot zorgt ervoor dat het stuur niet meer kan bewegen, voor als je de fiets gaat parkeren is dit zeer handig. De fiets blijft dankzij het stuurslot altijd stabiel, ook als de kinderen in zitjes worden gezet. 

  • Ruimere bagagedrager:

Een ruimere bagagedrager is ook een belangrijk onderdeel van een moederfiets. Dit maakt het gemakkelijker om een kinderzitje te monteren en om de kinderen meer ruimte te geven. 

  • Middenbok:

Moederfietsen zijn voorzien van een handige middenbok waardoor je nog makkelijker kan opstappen. Ook zeer gemakkelijk voor de kinderen! De middenbok heeft ook een bijdrage een de stabiliteit van de fiets. 

  • Perfecte verhouding:

Bij het ontwerpen van moederfietsen is er met volle aandacht gedacht aan de afstanden tussen het zadel en de stuur. Hier is aan gedacht zodat er zoveel mogelijk ruimte blijft tussen moeder en kind.