Punksquad
Image default
Oog Laseren

TransPRK behandelingen raken het oog niet aan

 

Je ogen worden niet aangeraakt als je kiest voor een TransPRK behandeling

TransPRK (Transepitheliale Photorefractieve Keratectomie) is een ooglaserbehandeling waarbij het oog niet aan wordt geraakt. Hierdoor is de behandeling anders dan de conventionele methode zoals LASEK. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een afzuiging, mes of producten als alcohol, is deze behandeling er veilig en zacht voor het oog. Met als resultaat dat je met een fijner gevoel in de behandelkamer ligt.

De behandeling vindt direct op het bovenoppervlak van het hoornvlies plaats

Een TransPRK behandeling vindt direct op het bovenoppervlak van het hoornvlies plaats. Hoornvlies dat in goede staat is blijft achter, waardoor je tijdens het ooglaseren verzekerd bent van nog meer veiligheid en een perfect resultaat. Bovendien is deze behandeling nauwkeuriger, gemakkelijker en beide ogen worden gelijkmatiger behandeld.

In slechts één stap wordt tijdens het ooglaseren het epitheel verwijderd en de correctie uitgevoerd. Dit verkort de behandeltijd aanzienlijk en minimaliseert het risico op uitdroging van het hoornvlies. Door het kleinere wondgebied is genezing sneller dan bij handmatige methoden. De behandeling duurt maximaal 60 seconden en is geschikt voor mensen met een sterkte tot -8, bij cilindersterktes tot 4 en verziendheid tot +2.

TransPRK is geschikt voor alle laserkandidaten 

Deze behandeling is geschikt voor alle laserkandidaten die simpelweg beter willen zien. Het is ideaal voor actieve en atletische mensen en voor beroepen waar scherp zicht nodig is. TransPRK is ook een goede behandeloptie voor patiënten met dun, pathologisch of onregelmatig hoornvlies. Daarnaast is deze behandeling gemakkelijk en tijdbesparend in gebruik en er is tijdens het behandelen geen laser nodig.

Bij veel mensen schrikt de hersteltijd van ooglaseren af. Echter is die zorgt met deze behandeling verleden tijd. Een week na de behandeling mag je zwemmen en kun je iedere sport (inclusief boksen) weer beoefenen.