Punksquad
Image default
Hobby en vrije tijd

Harry Potter accessoires: terug van weggeweest

Voor sommige mensen hebben dingen als sigaretten kaarten of Harry Potter accessoires weinig betekenis, maar voor andere is het hun passie. Vele zijn opgegroeid met de film en de boeken van Harry Potter. Naarmate de moderne wereld verder vooruit gaat, wordt het verzamelen vanobjecten die betrekking hebben tot deze serie steeds aantrekkelijker. Ze bieden een toevluchtsoord terug naar eenvoudiger tijden, vooral wanneer vergelijkbare Harry Potter accessoires niet meer worden geproduceerd. Ondanks dat men denkt dat deze objecten in de toekomst zo goed als vergeten worden, is dit niet waar. Mensen zullen altijd nostalgisch zijn naar vervlogen tijden en daarom zal er nooit een tekort zijn aan items die deze gevoelens oproepen.

De nostalgie van Harry Potter

Dit is echter niet de enige reden waarom mensen Harry Potter accessoires verzamelen. Anderen doen dat uit heimwee naar hun jeugd. Zoals elke ouder weet, is het gebruikelijk dat kinderen fasen doorlopen waarin ze geobsedeerd zijn door bepaalde dingen. Bij Heroic Tales kunnen ze deze interesse uitpluizen. De collectie zit namelijk vol met klassieke items en mooie referenties. Voor de volwassen Harry Potter fans fungeert hun collectie als een soort vangnet uit de volwassen wereld. Het is een manier voor hen om tijdelijk de lasten van hun huidige leven los te laten en zichzelf weer in de schoenen van hun jongere zelf te plaatsen.

Voor zowel jong als oud

Hoewel ze voor kinderen zijn geschreven, hadden de boeken ook een enorme aantrekkingskracht op volwassenen. De personages lijken op echte mensen en geen stereotype kinderen. Hierdoor konden ook volwassenen genieten van de verhalen, dialogen en avonturen van de personages. Het is dus niet gek dat ook volwassenen erg geïnteresseerd zijn om hun eigen Griffoendor cape of stropdas te scoren. Met de extra merchandising en hedendaagse Harry Potter accessoires die bij Heroic Tales verkrijgbaar zijn, blijft Harry Potter nog lang in ons midden.