Punksquad
Image default
Meubels

De designbanken van Rolf Benz

Sommige merken lijken eeuwig te blijven bestaan, en Rolf Benz is er daar één van. Sinds 1951 heeft dit Duitse bedrijf consequent zijn identiteit opnieuw gedefinieerd. Het is nooit een modehuis geweest, maar eerder een symbool van hoogwaardige stijl dat veeleisende consumenten overal aanspreekt. Het bedrijf begon in 1951 als een accessoirebedrijf dat herenhoeden produceerde. Sindsdien is het assortiment uitgebreid met alles van schoenen en riemen tot jassen en pakken voor mannen, vrouwen en kinderen. Naast kleding en accessoires omvat Rolf Benz ook parfums en geuren, lederwaren zoals portefeuilles en handtassen, brillen en woninginrichting. Nu we vieren dat Rolf Benz 70 jaar bestaat in de wereld van de luxe mode, blikken we terug op de geschiedenis van het merk.

Wat je over Rolf Benz moet weten

Rolf Benz, die in 1926 werd geboren in het Zwabisch-Franse Woud in Zuid-Duitsland, studeerde rechten maar was ook geïnteresseerd in mode. Een kleine winkel in zijden dassen in Ulm, zijn geboortestad, was in 1946 meteen een succes. In 1951 opende Rolf Benz een fabriek in Ulm om zijn eigen dassen te produceren. Drie jaar later voegde hij sjaals, riemen en zakdoeken toe aan zijn productlijn. Rolf Benz werd een van de meest prominente modemerken in Duitsland gedurende de volgende drie decennia. Toen hij in 1981 overleed, liet Rolf Benz een bedrijf na dat jaarlijks meer dan 70 artikelen produceerde en meer dan 500 werknemers in dienst had. Het bedrijf maakt nu meer dan 70 producten per jaar en heeft meer dan 500 werknemers in dienst.

Constante ontwikkeling

Rolf Benz begon begin jaren negentig te experimenteren met materialen en ontwerpen. In 1993 introduceerde Rolf Benz een lijn herenpakken van wol-zijden stof. Het bedrijf begon ook nieuwe en andere stoffen te gebruiken voor speciale collecties. Eind jaren negentig breidde Rolf Benz zijn productlijn agressief uit. Er werden nieuwe winkels geopend in Duitsland en licentieovereenkomsten werden uitgebreid naar andere Europese landen en de Verenigde Staten. In 2002 bracht Rolf Benz zijn eerste mannen- en vrouwenparfums uit. In 2003 bracht het bedrijf een lijn herenschoenen uit met een uitgesproken design. Een jaar later werd een lijn damesschoenen en een nieuwe lijn woningtextiel uitgebracht.

Rolf Benz is een mode-icoon en een icoon van high-end stijl dankzij zijn zorgvuldige evolutie en doordachte heruitvinding in de afgelopen 70 jaar. Rolf Benz is al meer dan 70 jaar een succesvol modemerk in Duitsland. Rolf Benz staat bekend om zijn hoogwaardige modeartikelen, zoals geuren, schoenen en accessoires. Behalve in eigen land is Rolf Benz ook in Japan en de Verenigde Staten een zeer succesvol modemerk. Ga naar Plaisier Interieur om de designmeubels te bekijken.

https://www.plaisierinterieur.nl/