Punksquad
Image default
Dienstverlening

Agressietraining, omdat uw veiligheid altijd voorop staat

Het is moeilijk in te schatten hoe u zal reageren als u met agressie te maken krijgt. De ene persoon schakelt automatisch over op de verdediging, de andere persoon zal eerder de neiging hebben te verstijven. Agressietraining kan u helpen op een efficiënte manier de signalen van een nakende agressie-aanval te herkennen en hierop te anticiperen.

Agressietraining voor iedereen

Iedereen kan eender waar en eender wanneer het slachtoffer worden van agressie. Uiteraard zijn bepaalde beroepen vatbaarder dan andere, denk bijvoorbeeld aan mensen in de zorgsector of winkelbedienden. Agressietraining zal u enerzijds helpen om de eerste signalen van agressie te herkennen en anderzijds om hier adequaat op te reageren. Beide zaken zullen u in staat stellen zo optimaal als mogelijk om te gaan met de situatie en met uw agressor om de agressie-aanval niet te laten escaleren.

Agressietraining op maat van uw risico’s

Zoals in het voorgaande reeds werd aangegeven, kan iedereen het slachtoffer worden van agressie. Iedere situatie is echter anders en daarom wordt bij de agressietrainingen gebruik gemaakt van een op maat gemaakte aanpak. Er wordt een grondige analyse gemaakt van de risico’s waaraan u bent blootgesteld en van daaruit wordt een programma opgemaakt. Ervaren trainers zullen samen met u het gehele proces, beginnend van bij de analyse tot aan het voltooien van de sessies doorlopen. Uiteraard is het belangrijk hierbij een interactieve houding aan te nemen en aan te geven wat voor u en voor uw situatie van belang is. Ook in situaties van (nakende) agressie is het zaak goed voorbereid te zijn. Door het volgen van de trainingen hebt u niet alleen een goed beeld van hoe agressie te herkennen, u zal ook van uzelf weten dat u goed voorbereid bent om de situatie te normaliseren.